Schade parketvloer

Schade aan parketvloer

De meeste waterschades aan parketvloeren worden veroorzaakt door een lekkende leiding of afvoer. Dit kan bijvoorbeeld zijn van uw vaatwasser.

Veelal zie je een verkleuring in de vloer en delen van de parketvloer zullen gaan ‘schotelen’. Dit is het opkrullen van de planken. Het water is veelal via de zijkant van de vloer of via de bovenkant van de vloer, onder de planken gestroomd. De ondervloer zuigt zich vervolgens vol en u zit met de ellende. Geen nood, de vloer is in de meeste gevallen prima te herstellen.

Schade aan de parketvloer, wat nu?
Neemt u contact met ons op voor het maken van een herstelplan en offerte. In overleg met u zullen wij een herstelplan maken, wat betrekking heeft op de herstelmethodiek, de tijdsplanning en de bijkomende werkzaamheden, denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de meubelen.

Veelal kunt u de schade claimen op uw woonhuisverzekering of inboedelverzekering. Welke verzekering van toepassing is, is afhankelijk van de wijze van leggen van de vloer. Ligt deze bijvoorbeeld geheel los, is deze onderling verlijmd of ligt deze vast op de ondervloer door middel van spijkers en lijm.

Wij kunnen bij ‘verzekeringsschades’ werken met een Acte van Cessie. Dit houdt in dat de betaling van de verzekeraar rechtstreeks wordt gedaan aan ons. U hoeft dan ook niks voor te schieten! Wel zo prettig!